Blomkåls pizza

Ja jeg ved godt at det ikke lyder fantastisk og hvad værre er….. Det lyder sundt.🤪

Det er bunden i hvertfald, fyldet lader jeg være op til den enkelte. Det er faktisk et af de mere hæderlige eksperimenter fruen har lokket mig til at prøve. Som udgangspunkt syntes jeg altid de mystiske vegetar/veganer opskrifter hun kommer med, ender med en gang blød, smattet, melet og dårlig undskyldning for den rigtige udgave.

Men denne er som nævnt til at spise og endda nyde, den bliver ikke sprød som en rigtig pizza bund men den mætter tilgengæld rigtig godt og den smager ikke af blomkål, så man kan nyde det lækre fyld, og hey den er ne at arbejde med og meget hurtigt at blende sammen.

Ingredienser til bunden:

1 blomkåls hovede(gerne lille)

4 æg

1 dåse kikærter

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

1spsk fiberhusk.

Start med at starte grillen (eller ovnen hvis du er den slags 😉) på 180grader.

Del blomkål i små buketter og kom dem i foodprocessoren, kør dem til en ensartet masse.

Tilsæt æg, kikærter, bagepulver og salt og køre dem til det igen bliver ensartet.

Tilsidst kommer du fiberhusk i og køres i en 5 minutters tid, til det er blevet mere fast.

Kom nu dejen over i en bradepande og smør det jævnt ud. Bag den i 45 minutter til den er lysebrun på overfladen.

Tag den af grillen og kom det ønskede fyld på og smid den tilbage i varmen til fyldet er færdig og meget vigtigt at osten er smeltet.

Skål og velbekomme.

  • No products in the cart.