Chill Gryde med Marinerede Svinekæber

Weekenden bød på fantastisk vejr, så vi skulle naturligvis i haven og gøre klar, det betød selvfølgelig , at der blev tændt bål og sat en gryde hot chili over. Resultatet…….. Den store gik på sofaen med en gevaldig mavepine, det blev tosse godt.

I kan naturligvis selv justerer hvor stærk i ønsker den, min opskrift prikker lidt på tungen.

Ingredienser:

1 Kg Svinekæber.

1 Ampul Instant Taste chipotle-Chili marinade https://bsbbq.dk/vare/chipotle-chili/

1 Ampul Instant Taste Peber marinade https://bsbbq.dk/vare/pebermarinade/

2 Peberfrugter

3 Store Løg

1 Stærk Chill (så stærk som maven nu kan holde til)

2 Dåser Hakkede Tomater

1 Dåse Chili Bønner ( andre bønner kan sagtens bruges)

1 Plade Mørk Chokolade med chili

1 spsk Instantkaffe

Lidt Cremefraiche og hjemmelavet Guacamole til at komme ovenpå.

Start med at trimme svinekæberne for de værste sener, skær dem i tern og kom dem i en skål, hæld derefter de 2 ampuller marinade over og fordel det grundigt på kødet, dette kan med fordel gøres dagen før, så marinaden rigtig når at gøre undeværker.

kæberne er trimmet
klar til marinade

I denne omgang viste fåråret sig fra sin bedste side og vejret var fantastisk, så vi skulle selvfølgelig gå i haven og gøre den klar. Jeg var selvfølgelig helt enig med Bettina i at det var en god plan, min bagtanke var naturligvis, at så kunne jeg tænde bål og gå og kæle om maden imens Bettina ordnede bede og hentede kold øl til kokken, jeg behøver nok ikke at fortælle at det var ikke helt sådan det endte.

Nå men jeg fik gang i bålet og satte min Fire & Cook stander https://bsbbq.dk/vare/fire-cook-stander/ ned i bålfadet og sat min combo cooker https://bsbbq.dk/vare/4-73-liter-combo-gryde/ over, den var hurtigt varm nok til at jeg kunne svitse kødet godt af,

De hakkede tomater kommes i sammen med kaffen og chokolden, det stod og simremede med låg på i flere timer og imens var vi udsat for ren tortur i haven, dels fra det frygtelige hårde arbejde (Bettina mumlede flere gange noget ufostålrigt, men jeg fangede kun ord som, pivert og tøsedreng, jeg fandt dog aldrig ud af hvem hun mente) men i særdeleshed af den helt fantastiske duft af bålmaden.

Kaffe og chokolade tillsættes

Da det var tid til en forfriskning (stadig kom der ikke nogen kold øl ud i haven til mig…….) blev peberfrugterne og løg skåret i tern, og chili blev fint hakket, det hele kom i gryden sammen med bønnerne. Det fik så lov at stå et par timer mere.

Peber, løg og chili hakket
tror hele nabolaget kan dufte det nu

Så kom gryden af og stod ved siden af bålet, det er en af de fede ting ved støbejern, det holder maden varm længe, Fire & Cook standeren blev lagt ned og jeg smed min stegeplade https://bsbbq.dk/vare/42-55-cm-x-24-13-cm-vendbar-stegeplade/ på, så jeg kunne få bagt flad brød til. Kort tid efter var vi klar til at spise.

Findes der noget bedre end frisk bagt brød?
serveret med vilde ris, cremefraiche, Guacamole og naturligvis mørk øl 🙂

Rigtig god sommer til jer alle.

  • No products in the cart.